O nama

Uz sigurnog partnera pobijedite rizik svakodnevnih dešavanja!

O našem društvu

Početak rada društva.
Lido-osiguranje d.d. Sarajevo osnovano je 1994. godine, sa vlasništvom: 91% domaće pravne i 9% domaće fizičke osobe. U okviru registrovane djelatnosti društvo obavlja usluge osiguranja: osoba, imovine, transporta, kredita i motornih vozila. Djelatnost osiguranja realizuje se putem vlastite i kooperantske mreže podružnica, poslovnica i punktova u svim gradovima i u manjim mjestima Federacije BiH i Distriktu Brčko. Centrale podružnica Društva su locirane u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću, Zenici, Travniku i u Goraždu.

Odštetne zahtjeve rješavamo u roku od sedam dana od dana kompletiranja cjelokupne dokumentacije a statistike govore da je stepen rješavanja šteta preko 80% i jedan je od najboljih na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine. Uslužne procjene za štete pričinjene našim komintentima odnosno kupcima naših polica vršimo besplatno.

Od osnivanja, Lido – osiguranje d.d. Sarajevo ostvaruje kontinuirani stabilan rast: premije osiguranja i ukupnog prihoda, sredstava i izvora sredstava, broja zaposlenih radnika i spoljnih saradnika u poslovima osiguranja, osiguranih klijenata, veličine tržišta i tržišnog učešća. Stečena stabilna pozicija društva na rastućem domaćem tržištu osiguranja, zaposleni stručni kadrovi, vlastiti savremeni kompjuterski informacioni sistem, široka baza podataka o tržištu, klijentima i o konkurenciji i poslovna saradnja sa velikim brojem osiguranika i poslovnih partnera, pravnih i fizičkih lica su potvrda i garant budućeg stabilnog rasta i razvoja poslova društva. .

picture

Korektnim poslovnim odnosom i kvalitetom pruženih usluga, povjerenje nam je do sada ukazalo preko 40.000 osiguranika fizičkih i pravnih lica među kojima je veliki broj renomiranih kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini. Na ovim osnovama, društvo je u poslovnoj 2007. godini ostvarilo 13,3 miliona KM ukupnog prihoda što je za 8% više od ostvarenja u 2006. godini. Pri tome je učešče premije dobrovoljnog osiguranja u ukupnoj premiji 28%. Danas društvo zapošljava 195 radnika i ostvaruje poslovnu saradnju sa 30 spoljnih saradnika (zastupnika i brokera) u poslovima osiguranja. Po vrijednosti premije osiguranja, kao i po broju i vrijednosti isplaćenih šteta u 2006. godini Lido – osiguranje dd Sarajevo zauzima 9. mjesto među 17 osiguravajućih društava u F BiH.

Društvo sa ID brojem od PU: 4209330460009, je kao subjekt je upisano u sudski registar kod Općinskog suda u Sarajevu br. 065-0-Reg-06-001557 od 23.11.2006.

U cilju što veće sigurnosti naših osiguranika i stabilnosti poslovanja, od svog osnivanja Lido-osiguranje ima ugovor o reosiguranju i to sa domaćim partnerom Bosna Re i partnerom iz Njemačke Francona Re. Francona Re je jadna od prva tri reosiguravatelja u svijetu sa indexom AAA, čime želimo istaći da se naši rizici dobro prodaju na inostranom tržištu osiguranja. Poslovna politika naše kuće zasnovana je na marketinškom pristupu, što znači da uslugu osiguranja nudimo i realizujemo prema zahtjevima naših klijenata, vodeci računa o njihovim interesima. Pored toga klijentima nudimo naše savjete i prijedloge kako se najpovoljnije osigurati i zaštiti svoju imovinu. Uloga i značaj sistema osiguranja u našoj zajednici postepeno zauzima sve značajnije mjesto. Sve više graðana osiguranje prihvata kao način da zaštiti svoju imovinu, kao vid štednje, kao sigurnost u svom poslovanju, kao i u privatnom životu. Poštovani, kada pročitate ovo, ako niste osigurani uradite te, a mi ćemo Vam pomoći da to bude u Vašem interesu i u skladu sa Vašim mogućnostima

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kontaktirajte nas

picture

Osjećajte se slobodni da nas kontaktirate , a mi čemo vam odgovoriti u kratkom vremenskom periodu.

Address: Hifzi Bjelevca 82/1
Telephone: +387-33-776-388
FAX: +387-33-776-399
Besplatni info : 0800 20 205
E-mail: [email protected]